De Ridderronde heeft een naam hoog te houden als het gaat om maatschappelijke betrokkenheid en de steun aan goede doelen. Vele “goede doelen-organisaties” mochten van de Ridderronde en het PRO-Team Limburg in de voorbije jaren een financiële bijdrage ontvangen

Voor 2018 hebben het bestuur van de Ridderronde en PRO Team Limburg ervoor gekozen om het Kinderonderzoekfonds Limburg in het (financiële) zonnetje te zetten.

Kinderen verdienen een gezonde en gelukkige toekomst. Kinderonderzoekfonds verricht onderzoek naar gezondheidsdreigingen waaraan kinderen blootstaan. Eén van de onderzoeken richt zich op de vroeggeborenen.

In Nederland worden zo’n 2000 kinderen per jaar te vroeg geboren. Tweeduizend baby’s die op de wereld komen met ‘onrijpe’ longen die uiteindelijk kunnen lijden tot chronische longschade. Maar ook hersenbeschadigingen en problemen in het maagdarmstelsel kunnen het gevolg zijn van vroeggeboorte. Intensieve zorg gericht op verminderen van orgaanschade is kostbaar!

Ook onderzoek naar astma en allergieën is een speerpunt van het Kinderonderzoekfonds. Maar liefst 4 op de 10 jonge kinderen heeft last van astmaklachten.

Daarnaast wordt ook onderzoek verricht naar overgewicht en obesitas bij jeugdigen. Bewegen en sporten zijn de kernwaarden waar het bij de kindermiddag van de Ridderronde op woensdagmiddag om draait ! De activiteiten van het Kinderonderzoekfonds passen geheel in de filosofie van de Ridderronde.