Tom Dumoulin sport met de jeugd tijdens de Sport Challenge van de Ridderronde

De Sport Challenge wordt nog sensationeler dan andere jaren. Tom Dumoulin maakt tijd vrij om bij het jeugdevenement aanwezig te zijn. Tom Stamsnijder (Sunweb), Rémy Mertz van Team Lotto-Soudal en Nederlands kampioen (weg 2016) Anouska Koster starten in de Ridderronde

De Ridderronde organiseert elk jaar weer op de dag van de Ridderronde een evenement voor jongens en meisjes in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar: De Ridderronde Sport Challenge. Er wordt gefietst en gevoetbald onder deskundige begeleiding. Dit jaar maakt zelfs een bootcamp deel uit van het programma. Elk jaar zijn spelers van de MVV-selectie present om met de jeugd een balletje te trappen.

Woensdag 2 augustus wordt de Sport Challenge nog sensationeler dan andere jaren. Tom Dumoulin maakt een paar uur vrij om bij het jeugdevenement aanwezig te zijn.  Aanmelden kan nog via de site van de Ridderronde.’s Avonds staat de Giro d’ Italia winnaar op het Vrijthof aan de start van de Ridderronde.

Tot op heden zijn tourrenners Thomas Leezer van LOTTONL-Jumbo, Roy Curvers, Mike Teunissen, beiden Team Sunweb en Maurits Lammertink, Team Katusha-Alpecin voor deelname aan de Ridderronde gestrikt. Ook de ploegmaat van Dumoulin in de Giro Tom Stamsnijder van Team Sunweb komt naar Maastricht evenals de Belgische World Tour renner Rémy Mertz van Team Lotto-Soudal.

Bij het contracteren van de dames elite wordt de Ridderronde geconfronteerd met het EK wielrennen in Denemarken van 2 tot en met 6 augustus. Dames die normaal aan de start in Maastricht verschijnen zijn daarom niet beschikbaar. Toch is al een Wereldkampioene gecontracteerd. De Canadese Karol Ann Canuel (3 keer Wereldkampioen ploegentijdrit) van het Boels Dolmans Cycling Team vliegt speciaal uit Canada naar Nederland voor deelname aan de Ridderronde. Nederlands kampioen op de weg van verleden jaar Anouska Koster (WM3 Pro Cycling) meldt zich ook aan de start op het Vrijthof.

De gecontracteerde dames elite en heren profs staan op de site van de Ridderronde. De definitieve startlijsten volgen zodra alle onderhandelingen zijn afgesloten.