35E EDITIE VRIJDAG

9 augustus 2019

Nieuws

Roy Curvers en Marianne Vos schreven woensdagavond de Ridderronde van Maastricht op hun naam.

’s Middags werd Tom Dumoulin omringd door een grote schare fans -jong en oud- toen hij een bezoek bracht aan het Vrijthof waar het de ‘sport challenge’ voor jongens en meisjes gaande was.

In een bomvol Maastricht werd onder een stralende zon de 34ste Ridderronde verreden. Duizenden fans en wielerenthousiasten vonden een plaatsje langs het parcours dat de drie mooiste pleinen van de stad verbindt. Voor de eerste keer in het bestaan van de Ridderronde vonden start en finish plaats op de Kesselskade tot groot genoegen van het massaal toegestroomde publiek.
Voorafgaand aan de koers werd Dumoulin vanwege zijn oersterk optreden in Italië en Frankrijk in het zonnetje gezet door burgemeester Annemarie Penn-te Strake. Dumoulin eindigde in de Giro d'Italia en de Tour de France op de tweede plek.

Roy Curvers van Team Sunweb bleef Wout Poels en Tom Dumoulin, de winnaar van vorig jaar, in een zinderende eindstrijd voor. Bij de dames ging Marianne Vos als eerste over de streep, voor Lorena Wiebes. Verder hield Vos ook Coryn Rivera van Sunweb Women achter zich.
Na de finish werd Dumoulin voorgesteld aan Glenn Wijntjens. Tom Dumoulin kreeg voor de start al een daverende ovatie van het in grote getale aanwezige publiek toen hij het geld dat hij krijgt voor zijn optreden in de Ridderronde in Maastricht doneerde aan de actie van Mathon van Eijsden en Glenn Wijntjens voor de aanpak van de spierziekte ataxie. Tom Dumoulin was diep geroerd door de actie van Mathon van Eijsen, die tijdens de Ironman zijn vriend Glenn Wijntjens op sleeptouw nam. Ook de eigenaar van het Park Hotel Valkenburg en sponsor van de Ridderronde gaf gul een groot bedrag aan de actie.