Studenten terug in de ronde en fietsen met je dokter

Open Maastrichts Studentenkampioenschap 2018 en patiënten die lijden aan hart- en vaatziekten gaan samen met hun dokter koersen over het bijna twee kilometer lange parcours van de Ridderronde

Open Maastrichts Studentenkampioenschap 2018

Na afwezigheid op het programma van de Ridderronde in 2017, is het Open Maastrichts Studentenkampioenschap in 2018 weer terug! Op 8 augustus staan er maximaal 25 studenten op de Kesselskade aan de start van deze unieke wielerwedstrijd door het centrum van Maastricht.

De inschrijvingen zijn open. Het is verplicht om ingeschreven te zijn bij een hogeschool of universiteit. Je bewijs van inschrijving of collegekaart wordt dus gecontroleerd bij het ophalen van je rugnummer. Deelname is mogelijk tot een jaar na afstuderen. Daarnaast moet je basislid zijn van de KNWU.

Deelname is gratis. De wedstrijd duurt in totaal drie kwartier, waarvan het eerste deel geneutraliseerd afgelegd zal worden. Hierna zal het echter een open koers zijn door de smalle straten van het historisch centrum van Maastricht.

De finish ligt dit jaar voor het eerst op de Kesselskade, wat betekent dat de beslissende demarrage wel eens op de kasseien van het OLV ligt!!!

Inschrijven kan via deze link: Studentenrace

Loop met je dokter en de Ridderronde organiseren op 8 augustus een uniek evenement.

Patiënten die lijden aan hart- en vaatziekten gaan samen met hun dokter koersen over het bijna twee kilometer lange parcours van de Ridderronde. De artsen zijn doktoren uit het Maastricht UMC+ en Zuyderland. De koers is een lustrumactiviteit van ‘Loop met je dokter’.

Nog steeds wordt een hoog aantal mensen in Limburg door een hart- of vaatziekte getroffen. Een zorgwekkend gegeven dat de volle aandacht verdient. Artsen en onderzoekers van het Maastricht Hart+Vaat Centrum, artsen van Maastricht UMC+ en Zuyderland en huisartsen uit de regio strijden tegen dit ernstige probleem.

Door ‘Loop met je dokter’ te steunen help je mee in de strijd tegen hart- en vaatziekten. Door uw inschrijving kan één leerling op de middelbare school leren reanimeren!

Inschrijven gaat eenvoudig, een mail naar info@loopmetjedokter.nl volstaat. Het invullen van het contactformulier op deze website is ook mogelijk.


< Terug naar het overzicht