RSM Wealer ronde 2022 Dames
9 april 2024

Profronde Maastricht wordt weer Ridderronde

Inmiddels wordt het wielercriterium van de Stichting Profronde Maastricht voor de 38e keer georganiseerd op vrijdag 31 mei 2024.

De Ronde is van 1985 t/m 2002 bekend geworden als de Ridderronde Maastricht.
Van 2003 t/m 2007 de Bavaria Ronde en de laatste jaren als RSM Wealer Ronde, vernoemd naar de hoofdsponsors.

Wij stonden met het bestuur eind 2023 voor een keuze, als gevolg van wijziging van de hoofdsponsoren zou de naam van de profronde gewijzigd moeten worden.
De profronde heeft haar oorspronkelijke naam, Ridderronde Maastricht, bijna 2 decennia lang gevestigd in Maastricht en er wordt dan ook nog veelvuldig gesproken over de Ridderronde. Een logische stap was dus om de naam Ridderronde in ere te herstellen.
We hebben vervolgens bekeken of dit juridisch geen probleem zou kunnen geven, nu de naam Ridderronde oorspronkelijk gekoppeld was aan de Ridder brouwerij.
Met medeweten en toestemming van Heineken, de voormalig eigenaar van de niet meer bestaande Ridder brouwerij, is nu besloten om de naam Ridderronde nieuw leven in te blazen en vast te leggen voor de toekomst.

Op de achtergrond wordt momenteel weer hard gewerkt om een mooie 38e editie van de Profronde “Ridderronde” te kunnen presenteren, zoals u dat van ons gewend bent. Ook de vernieuwde site zal binnenkort live gaan.

De Ridderronde vindt dit jaar plaats op vrijdag 31 mei in hartje Maastricht.

Programma:
 - Kidsmiddag/Dikke Banden Race
 - Dames Elite vanaf 19.00 uur
 - Heren Professionals vanaf 20.30 uur

Sponsoring
Wilt u ook als sponsor deel uitmaken, van het, inmiddels uitgebreide, netwerk van de Ridderronde ? Neem dan contact op met ons via secr@profrondemaastricht.nl, wij praten u graag bij over de mogelijkheden.

Sponsormeeting
De traditionele sponsormeeting is gepland op donderdag 11 april 2024, verder info volgt nog.