Programma 31 mei 2024

Welkom bij het spectaculaire programma van de "Gezelligste Ronde van Nederland", de Ridderronde Maastricht! Op 31 mei 2024 staat er een dag vol opwinding en plezier voor de deur, dus maak je klaar voor een onvergetelijk evenement dat je niet mag missen! 

Hier is een voorproefje van wat je te wachten staat:

Kidsevent - Dikke banden Race

16.00 - 17.30 uur

Kom op, avonturiers! Het is tijd om je fietsen te poetsen en je helmen op te zetten, want het meest geweldige Kidevent van het jaar staat voor de deur!

Op vrijdagmiddag om 16.00 uur gaan we helemaal los op de Maasboulevard met een spannend avontuur vol fietsplezier! Onder de stralende zon en met een glimlach van oor tot oor zullen jullie samen met je vrienden een fantastisch parcours afleggen, terwijl jullie ouders en andere enthousiaste supporters jullie toejuichen!

En het wordt nog spannender aan het einde! Want niet alleen krijgen jullie een superstoere verrassing als aandenken, maar jullie mogen ook nog een extra deel van het parcours afleggen om jullie prestatie te vieren! Mis het niet!

Start dames elite

19:00 uur

Bereid je voor op een spetterend begin van de avond, want als smakelijk voorproefje op de heren profkoersen, betreden de dames-elite het toneel! In hun vastberadenheid om de felbegeerde trofee te veroveren, laten deze dames zien dat ze absoluut niet onderdoen voor de heren profs! Mis het niet - deze race belooft een waar spektakel te worden waar kracht, snelheid en doorzettingsvermogen samenkomen! En natuurlijk kijken we uit naar opnieuw een schitterend startveld 2024! Wees erbij en beleef het met ons mee! 

Reklamekaravaan en huldiging Giro renners

20:00 uur

Rijdende langs het parcours zul je de reclamecaravan zien, een kleurrijk spektakel dat de trotse sponsoren van ons evenement vertegenwoordigt! Mis deze kans niet om te zien hoe onze geweldige sponsors hun steun betuigen aan ons fantastische evenement!

Start heren profs

20:30 uur

Zet je schrap voor het meest opwindende moment van de dag - de start om 20.30 uur! In het hart van de bruisende binnenstad van Maastricht vindt een intense strijd plaats, waar eerlijkheid en fanatisme samenkomen in de race om de prestigieuze Ridderronde Trofee! Mis het niet - het spektakel duurt tot ongeveer 22.30 uur, waarbij elke seconde telt!

Op 2 juni 2023 stond het startveld bol van absolute Giro-helden, waaronder sprintlegende Mark Cavendish, tweevoudig ritwinnaar Nico Denz en Laurens De Plus! Ook onze Nederlandse helden Koen Bouwman en Nederlands kampioen Pascal Eenkhoorn waren van de partij, wat zorgde voor een onvergetelijke koers! En we kunnen niet wachten op wederom een schitterend startveld 2024! Mis het niet!