Podium Heren Professionals
1 juni 2024

Schitterend heren en dames podium, bij de 38e Ridderronde Maastricht!

Maar liefst 7 Giro d’italia professionals waren gecontracteerd voor de 38e Ridderronde in Maastricht. De Belg en 3 voudig ritwinnaar in de Giro, Tim Merlier, stond aan de start samen met Italiaan Matteo Trentin en Australier Kaden Groves. Trentin heeft inmiddels een indrukwekkende erelijst met meerdere overwinningen in de 3 grote rondes Giro, Tour en Vuelta. In 2018 werd hij Europees kampioen. Tim Merlier, de Belg van team Soudal Quick Step, zegevierde in 3 Giro etappes waaronder de afsluitende rit in Rome waar hij zijn rechtstreekse belager, en paarse trui dager, Jonathan Milan op de streep aftroefde. Op het laatste moment werd de 7e Giro renner Kaden Groves gecontacteerd.

De andere startende Giro deelnemers waren Tim van Dijke, Timo Kielich, Edward Theuns en oud belgisch junioren kampioen, Dries de Pooter. Er stonden 33 heren professionals aan de start.

Het toegestroomde publiek zag uiteindelijk, Tim Merlier en Matteo Trentin, in de laatste ronden ontsnappen en het duel sprintduel aangaan. Uiteindelijk lukte het rassprinter Merlier, om zijn wiel als eerste over de finishlijn te drukken. Hij mocht de Ridderronde trofee in ontvangst nemen. In een achtervolgend groepje was Kaden Groves de snelste en mocht als 3e het podium in Maastricht betreden. Tim van Dijke won het tussensprint klassement.

Bij de dames Elite was Wereldkampioene Lotte Kopecky iedereen te slim af, zij sprong in de laatste ronde weg van haar medevluchster Lorena Wiebes die tweede werd.  Als derde kwam Europees Kampioene Mischa Bredewold over de finish. Shirin van Anrooij won het tussensprint klassement. In totaal gingen 28 dames van start. Twee indrukwekkende podia waren het resultaat van een mooie wieleravond in de Maastrichtse binnenstad. 

We kijken uit naar de 39e editie van de Ridderronde Maastricht in 2025 !

Foto's beneden. 

  • 5 Girorenners, samen met ambassadeur Tom Dumoulin en oud renner Jos van Emden, voor de meet and greet in de hospitality ruimte.
  • Dames podium met Lotte Kopecky , Lorena Wiebes en Mischa Bredewold
  • Tekenen van de startlijst door uiteindelijke winnaar Tim Merlier

Bekijk alle foto's van 2024