Rondemiss 2024 Maxime

Mijn naam is Maxime de Gast, 20 jaar oud, en opgegroeid in Maastricht. Ik ben momenteel tweedejaars student International Business aan de Universiteit Maastricht. Buiten studeren ben ik ook heel actief in het studentenleven en lid van het onafhankelijk damesdispuut Hesperides. Iedere woensdagavond ben ik dan ook wel met wat vriendinnen te vinden in een van de (studenten)kroegen in Maastricht om een borreltje te drinken. Buiten dat vind ik het ook heel fijn om te gaan sporten met vrienden of te gaan tennissen. Bovenal is tijd met familie en vrienden spenderen voor mij belangrijk en probeer ik dit dan ook zo veel mogelijk te doen.

Rondemiss Julie 2023

Ik ben Julie Caenen, ik ben 18 jaar oud en geboren en getogen in Maastricht, Ik studeer momenteel International Business aan Zuyd Hogeschool in Maastricht en ik verhuis dan ook in september voor een half jaar naar Barcelona om daar stage te lopen bij marketing intern. Ik zit nooit stil en ben dan ook altijd actief bezig en sta dan ook open voor nieuwe uitdagingen zoals het zijn van de ronde miss. 

Rondemiss Claudia 2022

Onze Rondemiss Claudia zal op 3 juni het stralende middelpunt zijn van de 36ste RSM-Wealer Ronde. De 27 jarige Grondveldse werd door Ger de Loo op de gevoelige plaat vastgelegd. De schitterende jurk van Claudia is ter beschikking gesteld door VanDaan.

Rondemiss 2019 Sam

Op 9 augustus zal ze ook haar eigen creatie dragen!!

In 2018 is Sam afgestudeerd aan de Maastricht Academy of Fine Arts and Design als Print & Textile Designer. Momenteel ontwikkelt zij prints en designs onder haar eigen label SamS en voert zij opdrachten uit in het creatieve vakgebied. "Om mijn eigen bedrijf, SamS verder te ontwikkelen word ik gecoacht door FASHIONCLASH in het kader van het Fashion House project in Maastricht", aldus Sam. Haar doel is een succesvolle ondernemer te worden en zo haar bedrijf verder te ontwikkelen.In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om met mijn vriend of vriendinnen bourgondisch te terrassen en te genieten van ons mooie Maastricht!

Rondemiss 2018 Dana

De in Maastricht geboren en getogen Dana Deneke is Miss Ridderronde 2018. Dana wordt drie dagen ná de Ridderronde op 8 augustus 20.

Zij heeft onlangs haar opleiding “Verzorgende IG” afgerond. Haar plannen voor de toekomst? Dana gaat een jaar werken in Grubbeveld in Maastricht, een verpleeghuis voor psychiatrische patiënten en dementerende patiënten. Na dit jaar wil Dana zich verder ontwikkelen en start zij met de opleiding verpleegkunde. …….. Een heel maatschappelijk betrokken Miss Ridderronde!!!!

Rondemiss 2017 Ellen

“Onze Miss Ridderronde Ellen Brans Brabant”

“Ik ben een echt ”mestreechs meidske”, geboren en getogen in Maastricht. De charmante jurk van Ellen is van Michelle & Michel
Het wielrennen is mij van thuis uit met de paplepel ingegeven en ik volg dan ook van kleins af aan de grote rondes van het wielrennen. Een aantal jaar geleden ben ik gevraagd om te ondersteunen bij de kindermiddag van de Ridderronde en doe ik dat nu al 4 jaar met heel veel plezier. Vlak na de vorige Ridderronde heeft Raoul van Dort mij benaderd om voor 2017 als Rondemiss te fungeren. Dit vond ik erg leuk en heb dan ook meteen ja gezegd.

Rondemiss 2016 Jade

De 22 jarige tandartsassistente zal op 3 augustus op het Vrijthof de Ridderronde vertegenwoordigen en menig mannenhart sneller doen slaan. De Ridderronde is trots op deze blonde Maastrichtse schone die zich ongetwijfeld perfect van haar representatieve taken gaat kwijten als de winnaars van de diverse koersen op het erepodium staan! Overigens… de make up van de Miss werd (en wordt) verzorgd door de dames van ‘More than Make Up’.

Een paar uitspraken van Jade over de Ridderronde:
"Dé sportieve opwarmer voor het preuvenement!" en "Mestreech en de Ridderronde, dat gun je je zelf toch!". En...... guitig lachend en een beetje chauvinistisch (gelukkig!!): "Hoe fijn is het niet om als eerste over de streep te komen en door iemand uit Maastricht omhelsd te worden!".

Rondemiss 2015 Laura

"Ik ben Laura de Waart, een 23 jarig Maastrichts meisje. Op dit moment ben ik bezig met afstuderen als facility manager aan Zuyd Hogeschool. Mijn scriptie schrijf ik voor FASHIONCLASH Festival in Maastricht, een stichting met een internationaal en interdisciplinair mode platform voor een nieuwe generatie ontwerpers en kunstenaars.

Voorafgaand aan deze opleiding heb ik in Hasselt gestudeerd aan de Hotelschool. Tijdens deze periode heb ik stage gelopen in een prachtig golfresort in Málaga. Vorig jaar heb ik een half jaar in Kaapstad stage gelopen en ook daar heb ik een onvergetelijke tijd gehad. Buiten mijn studie werk ik in het weekend bij Hotel Zenden als receptioniste van het hotel en de sportschool. Daarnaast werk ik regelmatig achter- of voor de bar bij Shake and Serve, een van de grootste cocktailcateraars met vestigingen in Amsterdam en Maastricht. In mijn vrije tijd ga ik regelmatig borrelen in Wyck met mijn vrienden en ik ben verslaafd aan hardlopen. 

Rondemiss 2014 Dionne

Graag stel ik mij aan u voor!
Mijn naam is Dionne van Boekholdt, 27 jaar, geboren en getogen te Maastricht. 

Na de middelbare school heb ik een tijd in het mooie Florence (Italië) gewoond om daar Italiaans te studeren en te genieten van “la dolce vita”. Helaas is “la dolce vita” niet altijd mogelijk en dient ook gestudeerd en gewerkt te worden. Hiervoor ben ik teruggekeerd naar Nederland en in Nijmegen Voeding en Diëtetiek en Sportdiëtetiek gaan studeren. Inmiddels ben ik zo’n vijf jaar als diëtist en sportdiëtist aan het werk.

In mijn vrije tijd geniet ik van het samenzijn met mijn vriend, familie en vrienden en zit ik graag op de racefiets. Zo heb ik afgelopen jaren deelgenomen aan Alpe d’HuZes en Ven2-4Cancer, prachtige evenementen om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker, en maak ik fietstripjes naar de mooie Dolomieten. 

Rondemiss 2012 Rianne

"Hallo, ik ben Rianne Wijnen. Negentien jaar jong en wonend in Hoensbroek.  Momenteel ben ik werkzaam bij Heineken Brouwerijen Limburg als verkooptelefoniste. Een baan waar ik zeer veel plezier aan beleef. Mijn collega Ron Huntjens heeft mij eind vorig jaar gevraagd of ik Miss Ridderronde 2012 wilde worden. Lachend dacht ik toen ‘’waarom niet?’’. Zijn enthousiasme heeft mij er alleen maar meer van overtuigd dat dit niets anders dan een prachtige dag zal gaan worden.
Wielrennen is een mooie sport. Zo ga ik vaker met mijn opa naar wielerrondes kijken. Heerlen, Maastricht en omstreken. Dit jaar kan ik er actief aan meedoen en kan mijn opa extra genieten van een mooi festijn.

Rondemissen 2011 Susanna en Leonore

Voor de ronde van 2011 heeft de Ridderronde twee Missen weten te strikken, twee zussen, Leonore en Susanna Stevens, 19 en 23 jaar jong. Beiden studeren in Amsterdam en hebben -naar hun eigen zeggen- de Ridderronde met de paplepel ingekregen. Ze woonden zelfs een aantal jaren boven de Ridder Brouwerij in Wijck waar vader Rob Stevens toen nog directeur van was.
Te beginnen met de negentienjarige Leonore, geboren in het Amerikaanse Greenwich en studerend Religie en Levensbeschouwing aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Zelf zegt zij over de Ridderronde: "Je hebt mij van jongs af aan altijd langs het parcours van de Ridderronde kunnen vinden. De gezelligheid in de stad, de renners die rakelings voorbij scheren; altijd schitterend om mee te maken. Toen mij werd gevraagd Miss bij de Ridderronde te worden, heb ik ook geen moment getwijfeld. Dat mijn zus Susanna mede-Rondemiss is, maakt het nog beter".

Rondemiss 2010 Céline

Céline Meijs is 26 lentes jong en geboren in de mooie stad Maastricht.
Zij wil zich graag aan u voorstellen.

In de zomer van 2009 trof ik de voorzitter van de Ridderronde Jan Erkens aan de Belgische Kust. Hij zei: “ Daar komt onze Rondemiss 2010.” Hij vroeg of ik Rondemiss 2010 wilde worden. In eerste instantie dacht ik dat het een grap was en toen heb ik “ja” gezegd. In februari van dit jaar kwam ik Jan Erkens tegen bij een voorstelling in de Awwe Stiene. In de pauze zei hij: “Binnenkort moeten we een afspraak maken in verband met je taak als Rondemiss”. Toen besefte ik dat het geen grapje was en heb gezegd: “Dus het was geen grapje vorig jaar. Oké, dan moet ik mij aan mijn woord houden, dan hoor ik graag wanneer ik mijn eerste taak moet vervullen.” Zelf vind ik de Ridderronde een goed initiatief en er is ieder jaar op die dag een gezellige sfeer in de binnenstad. Ik hoop ook dit jaar weer op een spannende wedstrijd.

Rondemiss 2009 Frederique

"Mijn naam is Frederique Dittrich en ik ben 20 jaar oud. Ik ben geboren en opgegroeid in Maastricht, maar ik woon nu in
Groningen omdat ik daar Italiaanse taal en cultuur ben gaan studeren aan de universiteit."

"Ik volg ook een aantal vakken van journalistiek, omdat ik later graag journaliste of verslaggeefster zou willen worden. Daarnaast werk ik in een café in Groningen en heb ik een vriendje, Robin. Mijn grootste hobby is wielrennen, en dat is dan ook de reden dat ik dit jaar rondemiss mag zijn. Vorig jaar ging ik met mijn vader kijken naar de Ridderronde, en toen werd aan mij gevraagd of ik het jaar daarna rondemiss zou willen zijn. En dat wilde ik wel, want het lijkt me heel leuk! Maar niet alleen kijken naar wielrennen vind ik leuk, zelf doe ik het ook erg graag. Ik moet alleen nog steeds een keer mijn racefiets meenemen naar Groningen... De 25e Ridderronde wordt denk ik één groot feest. Er hangt elk jaar al een geweldige sfeer, maar dat zal bij deze jubileumeditie wel helemaal het geval zijn. Daarnaast hoop ik natuurlijk op een mooi rennersveld zodat de wedstrijd extra spannend wordt! Ik ben in elk geval ontzettend vereerd dat ik bij de 25e editie rondemiss mag zijn en ik hoop dat we er met z'n allen een mooi feest van kunnen maken!"

Rondemiss 2008 Anouk

Anouk is een Maastrichtse van 19 lentes jong die als verkoopster fulltime in een kledingzaak in Maastricht werkzaam is.
Haar hobbies zijn paardrijden en stappen. Niet onbelangrijk is het gegeven dat Anouk miss-ervaring heeft. Zij was namelijk al eens Rondemiss bij de ronde van Heerlen.

Overigens zal Anouk bij de uitoefening van haar functie op 6 augustus gekleed gaan in kleding van MAX en L'Altra MAX met filialen in de Stokstraat en Hoogbrugstraat in Maastricht.

Rondemiss 2007 Tahnee

Ook dit jaar gaat de Bavaria Ronde niet van start voordat er een Rondemiss is gekozen. Dit jaar is het oog gevallen op de Maastrichtse Tahnee Saat, geboren en getogen in Maastricht, in de Heeg. Bij alle grote evenementen in Maastricht is Tahnee erbij, en dus ook bij de Bavaria Ronde.

Wie is Tahnee Saat?
Tahnee, die 18 lentes telt, is een eerste jaars studente aan het Leeuwenborgh in Sittard. Ja noodgedwongen Sittard, omdat haar opleiding niet in Maastricht gevolgd kon worden. In de weekenden is Tahnee werkzaam als kassiere bij de kabel- en rodelbaan in Valkenburg.

Rondemiss 2006 Manon

Manon, die 26 lentes telt, werkte eerder al tijdens de "Ridder Ronde" in de horeca rondom het wielerfestijn dat uiteraard een belangrijke rol speelt tijdens het evenement. Zelf komt ze uit een echte Maastrichtse horecafamilie en weet de handen dus wel uit de mouwen te steken. Haar ouders hadden thuis een horecagelegenheid waardoor ze met het horeca-virus in contact kwam. Vooral het verlenen van gastvrijheid en creëren van gezelligheid is haar dus niet vreemd. Een aantal jaren geleden liep Manon stage bij het hoofdkantoor van Horeca Project Buro Mise en Place in Maastricht.
Hierna is ze parttime gaan werken voor de vestiging van Mise en Place in Heerlen. Nu werkt ze sinds vier jaar met veel plezier op het hoofdkantoor in Maastricht, waar ze verantwoordelijk is voor het debiteurenbeheer. Verder is ze een grote steun en toeverlaat van de directie.